Agenda

. : O ? ! ! + * + . ¤ @ X + " ÷ : @ ¤ O + @ @ - » » ¤ O >

Fundoscopie bij kinderen

16 maart 2023
Categorieën: Overig

Ben je werkzaam als orthoptist of optometrist en wil je kinderen of jongvolwassenen onderzoeken zonder tussenkomst van een medicus? Dan is het inspecteren van de fundus een essentieel onderdeel van je onderzoek. In deze cursus staan het oefenen van het nemen van de juiste beslissing en plan van aanpak, door middel van casuïstiek centraal en kan de praktische vaardigheid monoculaire indirecte oogspiegelmethode (MIO) facultatief geoefend worden.

De cursus wordt gehouden op donderdag 16 maart 2022 (9.00-16.00, inclusief lunch) en dinsdag 25 april 2022 (13.00-17.00).

De onderwerpen die behandeld gaan worden, betreffen de ontwikkeling en pathologie bij kinderen. Het doel van de cursus is het herkennen van afwijkend beeld en op basis van gevonden afwijkingen een keuze maken voor verder onderzoek.

De bijeenkomsten zullen bestaan uit verschillende onderdelen zoals theorie, casuïstiek en facultatief praktijk "indirect spiegelen".

De cursus zal worden verzorgd door docenten Optometrie & Orthoptie en prof dr. Nicoline Schalij-Delfos.

Cursuskosten zijn 275 euro. De cursus is geaccrediteerd door ADAP voor 20 punten. Voor meer informatie en inschrijving zie www.hu.nl